Subsidie voor loopbaanadvies rijksmedewerkers

Vind een passende loopbaancoach

Als één van de grootste werkgevers van Nederland biedt de Rijksoverheid een enorme diversiteit aan werkgebieden. Veel Rijksmedewerkers hebben veelzijdige carrières, waarin men diverse taken en functies vervult in de tijd dat ze werkzaam zijn bij de Rijksoverheid. Het is dus helemaal niet zo gek als je van het ene ministerie en van het ene project naar het andere switched om je talenten en kennis elders in te zetten. 

Loopbaankeuzes 

Dat de mogelijkheden bij het Rijk oneindig zijn is helder. Als het één niet aansluit, dan is het relatief makkelijk om iets nieuws te proberen. Of als je uitgekeken bent op een bepaalde functie of onderwerp, dan kijk je weer verder. Het kan je een gevoel van zekerheid geven, maar het kan er ook voor zorgen dat je begint te twijfelen. Dit kan tot vragen leiden als: 

  • Doe je wel het goede? 
  • Zet je je talenten in op de juiste plek? 
  • Ben je iemand die graag samenwerkt of werk je liever alleen? 
  • Heb je het geduld om jarenlang aan één project te werken? 
  • Waar ligt je passie nou eigenlijk? En is dat binnen of buiten het Rijk?

Dit zijn hele normale vragen, waarbij een loopbaancoach je kan helpen.

Nog niet zeker of een loopbaancoach iets voor jou is? Lees onze blog met daarin 5 redenen om voor een loopbaancoach te kiezen. 

Vraag loopbaanadvies aan

Het Rijk stimuleert alle Rijksmedewerkers dan ook om hier bewust over na te denken. Rijksmedewerkers hebben het recht om eenmaal per vijf jaar een vertrouwelijke loopbaanscan te doen van 1.500 euro excl. BTW. Met deze loopbaanscan onderzoek je waar je passie en kwaliteiten liggen om zo de plek op de arbeidsmarkt te vinden die past bij jouw drijfveren. Dat kan binnen de Rijksoverheid zijn, maar ook daarbuiten. 

Gingermood als hulptool

Minstens zo belangrijk is om een loopbaanscan te starten met een coach die bij jou past. Gingermood matcht je daarom, met onze wetenschappelijk onderbouwde tool, aan een Register Loopbaancoach die aansluit bij jouw persoonlijkheid, waarden en voorkeuren met betrekking tot de coach. De trajecten worden op maat gemaakt en samen met de coach bespreek je de beste aanpak. Vul de online vragenlijst in gevolgd door een korte intake en maak kennis met 2 coaches die bij jou passen. Start de loopbaanscan met de coach die het beste klikt en ga op ontdekkingstocht. 

Neem hier contact met ons op voor meer informatie of klik op onderstaande button om je aan te melden.

*De subsidie bedraagt maximaal €1.500 ex btw. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst zijn geweest bij het Rijk. Ook mag je nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van de regeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik zoek een coach

Vind een coach die perfect bij jou past. Kies voor een telefonische intake voor het verhelderen van je coachvraag en krijg hierna de 2 best passende coaches voorgesteld.

Voor bedrijven

Op zoek naar een goede coach voor je medewerker(s) of team(s)? Wil je meer weten over onze dienstverlening? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Voor coaches

Heb jij interesse in de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan contact met je op om te kijken of er een eventuele match is. 

Neem contact met ons op