LOOPBAAN COACHING

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is bedoeld om ondersteuning te geven bij het ontwikkelen van je loopbaan. Dit kan zowel inhouden dat binnen de huidige organisatie waar iemand werkt nieuwe carrièrestappen worden genomen of wordt gezocht naar een andere plek om de loopbaan voort te zetten. In dit hele proces kan een loopbaancoach sturing geven en helpen onderzoeken wat de coachee precies wil en belangrijk vindt. Tijdens het coachtraject staan de waardes en ambities van de coachee centraal en helpt de coach met het vormgeven van concrete stappen om de coachee te helpen dit te verwezenlijken.

Loopbaancoaching en jobcoaching zijn officieel niet exact hetzelfde. Loopbaancoaching is gericht op het ontwikkelen van de carrière waar jobcoaching te maken heeft met het ondersteunen van de re-integratie van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De twee termen worden echter vaak als synoniem gebruikt.

Wanneer kan loopbaancoaching ingezet worden?

Loopbaancoaching kan worden ingezet wanneer iemand meer uit zijn of haar carrière wil halen. Hoe dit er in de praktijk uitziet kan verschillen. Het kan zijn dat iemand zijn of haar kwaliteiten meer wil ontdekken en wil leren deze toe te passen in het werk, meer zijn of haar eigen plek binnen de organisatie wil vinden of ambities en doelen in kaart wil brengen. Een loopbaancoach kan helpen bij al deze vraagstukken en kan de coachee sturen en uitdagen om zichzelf te ontwikkelen. Werk is voor de meeste mensen één van de belangrijkste aspecten van het leven en met behulp van een loopbaancoach kun je meer voldoening uit je carrière halen.

Waar moet rekening mee worden gehouden?

Zoals met elke vorm van coaching is het belangrijk om te realiseren dat een loopbaancoach niet voor de coachee kan en zal bepalen wat diegene het beste kan doen wat betreft de loopbaan. Het doel van het coachtraject is enkel om de coachee te sturen en uit te dagen om erachter te komen wat hij of zij zelf wil en hoe dit bereikt kan worden. Voor een effectief coachtraject wordt het aangeraden om een gecertificeerde coach te kiezen die goed past bij je voorkeuren. Bij Gingermood vinden we met behulp van onze matchingtool en een persoonlijke intake de coach die het best bij jou past.

Ik zoek een coach

Vind een coach die perfect bij jou past. Kies voor een telefonische intake voor het verhelderen van je coachvraag en krijg hierna de 2 best passende coaches voorgesteld.

Voor bedrijven

Op zoek naar een goede coach voor je medewerker(s) of team(s)? Wil je meer weten over onze dienstverlening? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Voor coaches

Heb jij interesse in de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan contact met je op om te kijken of er een eventuele match is. 

Neem contact met ons op