TEAMCOACHING

Wat is teamcoaching?

Door succesvol samen te werken en te ontwikkelen als team worden de beste prestaties neergezet. Teamcoaching betekent dat er met het team een samenwerkingsverband wordt gezocht, waarbij er meer inzicht is in eigen en teamdoelstellingen en ambities waargemaakt kunnen worden. Het accent ligt op de teamdoelstellingen en met een coach worden er onderwerpen besproken die gevoelig kunnen liggen. Door ook die onderwerpen aan te snijden ontstaat er meer inzicht en begrip voor elkaar(s situatie).

Wanneer wordt teamcoaching ingezet?

Teams kunnen vastlopen in de samenwerking en/of communicatie, maar het kan ook zijn dat een team nieuwe energie nodig heeft en opnieuw enthousiast gemaakt moet worden. Teamcoaching heeft als doel om als team in gesprek te gaan en de onderlinge samenwerking te vergroten. Het is gericht op effectief werken en het gebruiken van elkaars talenten. Een veilige omgeving is hier de basis van en daarom zal de coach werken aan het onderling vertrouwen.

Zorgen dat medewerkers duurzaam inzetbaar blijven, zodat ze in staat zijn om een blijvende bijdrage te leveren aan de ambities van een organisatie is van groot belang voor de toekomst. 

Waar moet rekening mee worden gehouden?

Het kan uitdagend zijn om als team weer tot een goede samenwerking te komen. In sommige gevallen kan het zo zijn dat er teamleden zijn die last hebben van ‘oud zeer’ of onderlinge conflicten. Een teamcoach is zich hiervan bewust en zal een vertrouwelijke sfeer proberen te creëren, waarin veiligheid en erkenning van diverse standpunten gerespecteerd worden. Tevens zal een teamcoach neutraal blijven en zich uit durven spreken op het moment dat de sfeer gespannen raakt. 

Aanmelden coaching

Vind een coach of coach-psycholoog die perfect bij jou past. 

Voor coaches

Heb jij interesse in de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 dagen contact met je op om te kijken of er een eventuele match is.