OVER ONS

Gingermood - De coachmatchers - persoonlijke ontwikkeling

Het ontstaan van Gingermood

Gingermood is ontstaan omdat oprichter Barbara Martens regelmatig de vraag kreeg: “Weet jij nog een goede coach voor mij?”.
Zij achtte het belangrijk dat coaching wordt ingezet als instrument om jezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen. En om dat goed te kunnen doen, moet je wel iemand treffen die goed bij je past, en niet eentje die bij een ander toevallig goed pastte.  Waarin je je waarden herkent en waarbij jouw specifieke persoonlijke kenmerken ook passen bij die van de coach.

Vanuit deze gedachte is Gingermood in 2012 ontstaan en is gestart  met het investeren in een wetenschappelijke matchingtool die is ontwikkeld in samenwerking met een universiteit.  Deze matchingtool bestaat uit een wetenschappelijke vragenlijst ontwikkelt door gedragskundigen  Vanuit langdurig onderzoek zijn algoritmes ontwikkelt die coaches en coachees kunnen matchen op basis van persoonlijke kenmerken en voorkeuren.  Hierna werden de beste coaches in Nederland benaderd en werd zo de database van coaches gebouwd. In 2016 was de ontwikkeling klaar en kon Gingermood verder worden uitgerold. Helaas bleek oprichter Barbara ernstig ziek en heeft zij voor die uitrol één van de huidige eigenaars, Dickey Pronk, gevraagd een succes te maken van Gingermood.  Want ook na haar dood wilde zij de wereld blijvend een beetje mooier maken.

Gingermood - De coachmatchers - perfect match

Waarom de naam Gingermood

Gingermood is een bijzondere naam met een verhaal. Naast dat de vorige eigenaar gemberkleurig gekleurd haar had, zegt het woord Ginger nog meer. Ginger, ook wel gember, is reinigend en ruimt afvalstoffen op. Dit doe je als het ware ook tijdens een coachtraject maar dan geestelijk. Daarnaast kunnen coachingsgesprekken net zo pittig en scherp zijn als Gember. Het tweede gedeelte, mood, zegt iets over stemming en humeur. Investeren in jezelf doet iets met je stemming en geeft een goed humeur.

Ik zoek een coach

Vind een coach die perfect bij jou past. Kies voor een telefonische intake voor het verhelderen van je coachvraag en krijg hierna de 2 best passende coaches voorgesteld.

Voor bedrijven

Op zoek naar een goede coach voor je medewerker(s) of team(s)? Wil je meer weten over onze dienstverlening? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Voor coaches

Heb jij interesse in de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan contact met je op om te kijken of er een eventuele match is. 

Neem contact met ons op