Over Gingermood

Gingermood is ontstaan omdat oprichter Barbara Martens regelmatig de vraag kreeg: “Weet jij nog een goede coach voor mij?”. Zij vond het belangrijk dat coaching wordt ingezet als instrument om jezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen. En om dat goed te kunnen doen, moet je wel iemand treffen die goed bij je past, en niet eentje die bij een ander toevallig goed past. Iemand bij wie je je waarden herkent en waarbij jouw specifieke persoonlijke kenmerken ook passen.

De wereld een beetje mooier maken

Vanuit deze gedachte is Gingermood in 2012 ontstaan en is gestart met het ontwikkelen van een wetenschappelijke matchingtool in samenwerking met een universiteit. Vanuit onderzoek zijn algoritmes ontwikkelt die coaches en coachees kunnen matchen op basis van persoonlijke kenmerken en voorkeuren. Hierna werden de beste coaches in Nederland benaderd en werd de coachcommunity gevormd.

In 2016 was de ontwikkeling klaar en kon Gingermood verder worden uitgerold. Helaas bleek oprichter Barbara ernstig ziek en heeft zij voor die uitrol één van de huidige eigenaars, Dickey Pronk, gevraagd een succes te maken van Gingermood. Want ook na haar dood wilde zij de wereld blijvend een beetje mooier maken.

Onze missie

Gingermood zet zich in om de hoogst mogelijke kwaliteit coaching voor iedereen beschikbaar te maken en een inspiratiebron te zijn voor duurzame persoonlijke groei

Onze visie

Een wereld waarin persoonlijke ontwikkeling en groei centraal staat in het leven van ieder individu

Ons verhaal verteld

rouwcoaching

De naam 'Gingermood'

‘Gingermood’ is een bijzondere naam. Ten eerste had de vorige eigenaar Barbara gemberkleurig gekleurd haar. Daarnaast heeft ‘Ginger’ (of gember) een reinigende werking en ruimt het afvalstoffen op. Dit doe je als het ware ook tijdens een coachtraject, maar dan mentaal. En coachingsgesprekken kunnen net zo pittig en scherp zijn als Gember. Het tweede gedeelte, ‘mood’, zegt iets over stemming en humeur. Investeren in jezelf doet iets met je stemming en geeft, als het goed is, een goed humeur.

Meet the team

Dickey Pronk

CEO
janet

Janet van der Linde

Business
HR_Gingermood-Franka_9698

Franka Boutkam

Operations
johanneke

Johanneke van Agten

Coach-adviseur
robin

Robin van Grieken

Research & Development
rob

Rob Baltus

Finance
LR_Gingermood-Don_9814

Don Kooijman

IT
Nasser Rashidi

Nasser Rashidi

Informatiebeveiliging

Ontwikkeling voor álle kinderen

Sinds april 2021 steunt Gingermood het Jeugdeducatiefonds. Dit doen wij vanuit ons geloof dat iedereen een goede coach en persoonlijke ontwikkeling verdient. Gelijke ontwikkelingskansen voor iedereen. Dat is wat wij belangrijk vinden en daarom helpen we graag. Want meedoen in de samenleving is nog steeds niet vanzelfsprekend. Met elk coachtraject via Gingermood gaat er een bedrag van €5 naar het Jeugdeducatiefonds. Kinderen die opgroeien vanuit een achterstand worden ondersteund op gebied van middelen en talentontwikkeling. Nieuwsgierig? Lees meer op hun  website

rouwcoaching

Blog

Inzichten op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling

online coaching
carriereswitch
Inspiratiedag
coach zoeken
gelijke ontwikkelingskansen
whitepaper

Genept door je eigen brein

coachmoment

Mijn Coachmoment

coachen
coach
therapie
coachtraject
mentale gezondheid
CHRO Gingermood

In de pers: CHRO

thuiswerken
effectieve coaching
herfstdip
psychodrama dramatechnieken

NL Leert Door subsidie

outplacement traject

Aanmelden coaching

Vind een coach of coach-psycholoog die perfect bij jou past. 

Voor coaches

Heb jij interesse in de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 dagen contact met je op om te kijken of er een eventuele match is.