Over Gingermood

Gingermood is ontstaan omdat oprichter Barbara Martens regelmatig de vraag kreeg: “Weet jij nog een goede coach voor mij?”. Zij vond het belangrijk dat coaching wordt ingezet als instrument om jezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen. En om dat goed te kunnen doen, moet je wel iemand treffen die goed bij je past, en niet eentje die bij een ander toevallig goed past. Iemand bij wie je je waarden herkent en waarbij jouw specifieke persoonlijke kenmerken ook passen.

De wereld een beetje mooier maken

Vanuit deze gedachte is Gingermood in 2012 ontstaan en is gestart met het ontwikkelen van een wetenschappelijke matchingtool in samenwerking met een universiteit. Vanuit onderzoek zijn algoritmes ontwikkelt die coaches en coachees kunnen matchen op basis van persoonlijke kenmerken en voorkeuren. Hierna werden de beste coaches in Nederland benaderd en werd de coachcommunity gevormd.

In 2016 was de ontwikkeling klaar en kon Gingermood verder worden uitgerold. Helaas bleek oprichter Barbara ernstig ziek en heeft zij voor die uitrol één van de huidige eigenaars, Dickey Pronk, gevraagd een succes te maken van Gingermood. Want ook na haar dood wilde zij de wereld blijvend een beetje mooier maken.

Onze missie

Gingermood zet zich in om de hoogst mogelijke kwaliteit coaching voor iedereen beschikbaar te maken en een inspiratiebron te zijn voor duurzame persoonlijke groei

Onze visie

Een wereld waarin persoonlijke ontwikkeling en groei centraal staat in het leven van ieder individu

Ons verhaal verteld

rouwcoaching

De naam 'Gingermood'

‘Gingermood’ is een bijzondere naam. Ten eerste had de vorige eigenaar Barbara gemberkleurig gekleurd haar. Daarnaast heeft ‘Ginger’ (of gember) een reinigende werking en ruimt het afvalstoffen op. Dit doe je als het ware ook tijdens een coachtraject, maar dan mentaal. En coachingsgesprekken kunnen net zo pittig en scherp zijn als Gember. Het tweede gedeelte, ‘mood’, zegt iets over stemming en humeur. Investeren in jezelf doet iets met je stemming en geeft, als het goed is, een goed humeur.

Meet the team

Dickey Pronk

CEO

Marije Janssen

Projecten
HR_Gingermood-Franka_9698

Franka Boutkam

Operations
Gingermood - nov 2022

José Brouwer

Coach-adviseur

Quinta Brenkman

Coach-adviseur
cherlaine

Cherlaine Hatumena

Coach-adviseur
M. van Seben

Myrna van Seben

Management-assistent
LR_Gingermood-Don_9814

Don Kooijman

IT
rob

Rob Baltus

Finance
Nasser Rashidi

Nasser Rashidi

Informatiebeveiliging

Ontwikkeling voor álle kinderen

Sinds april 2021 steunt Gingermood het Jeugdeducatiefonds. Dit doen wij vanuit ons geloof dat iedereen een goede coach en persoonlijke ontwikkeling verdient. Gelijke ontwikkelingskansen voor iedereen. Dat is wat wij belangrijk vinden en daarom helpen we graag. Want meedoen in de samenleving is nog steeds niet vanzelfsprekend. Met elk coachtraject via Gingermood gaat er een bedrag van €5 naar het Jeugdeducatiefonds. Kinderen die opgroeien vanuit een achterstand worden ondersteund op gebied van middelen en talentontwikkeling. Nieuwsgierig? Lees meer op hun  website.

rouwcoaching

Blog

Inzichten op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.