Maak kennis met Research medewerker Robin!

Altijd al willen weten wie de gezichten zijn achter het team van Gingermood en wat voor werk zij eigenlijk doen? Robin, 30 jaar is de volgende die zich voorstelt! Hij is Research & Development medewerker en houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling van de matchingtool. In dit interview komen we erachter wat hij interessant vindt aan zijn functie en op welk gebied hij zich nog graag verder zou willen ontwikkelen op het gebied van research.

Laten we beginnen met wat jij doet bij Gingermood, hoe zou je jouw functie omschrijven?

Mijn functie Research & Development medewerker houdt in dat ik onderzoek doe naar de literatuur en nieuwe ontwikkelingen in coaching in het algemeen, maar ook onderzoek naar onze eigen producten zoals de Matchingtool. 
Momenteel ben ik bezig met een groot project om de nieuwe matchingtool 2.0 te ontwikkelen. Omdat het een nieuw instrument is, gaat er een hoop onderzoek en ontwikkeling in zitten. Dit doe ik niet alleen. Tim Theeboom is onderzoeker aan de VU en hem vraag ik geregeld om advies. Hij is expert op gebied van coaching en sparren met hem vergroot de kwaliteit van het instrument. Daarnaast doe ik zelf veel literatuuronderzoek en neem dit mee in de ontwikkeling

Met de vernieuwde matchingtool willen we bereiken dat matchen nog vollediger en effectiever wordt. We willen coachees zo goed mogelijk helpen bij het vinden van de juiste coach. Dit is een mooie uitdaging omdat coaching heel persoonlijk is en iedereen op zoek is naar iets anders. 

Wat is je achtergrond?

Ik ben Cognitief Psycholoog. Ik ben begonnen met de opleiding Toegepaste Psychologie HBO, daarna heb ik een pre-master gedaan in Groningen en vervolgens heb ik de master Cognitieve Psychologie en psychofysiologie afgerond.  Dit houdt in dat ik mij bezig houd met de werking van de hersenen. Welke hersengebieden doen wat en hoe werkt dit allemaal? Welke onderzoeken kun je hier naar doen? Maar ook: welke lichamelijke processen hebben hier invloed op? Het is voornamelijk heel onderzoeksgericht. Daarom sluit het ook mooi aan bij de functie die ik nu doe, alhoewel het hier wat meer praktijkgericht is. 

Wat vind je het meest interessant in jouw vakgebied?

Ik vind het over het algemeen heel interessant hoe je hersenen werken en hoe complex dat is. Bij een redelijk simpele taak zijn al heel veel verschillende hersengebieden betrokken die op een ingewikkelde manier met elkaar samenwerken. Dat vind ik echt fascinerend. Onderzoek naar je hersenen doen betekent eigenlijk dat je hersenen zichzelf onderzoeken! 

In mijn huidige functie vind ik de link met coaching interessant. Ik vind het tof om onderzoek te doen naar coaching omdat het echt waardevol kan zijn voor de persoon. Het is ontwikkelingsgericht met een positieve instelling. Je bent echt eigen baas bij een coach. Onderzoek gebruiken om dit zo goed mogelijk te faciliteren vind ik heel tof.

Wanneer is voor jou een onderzoek geslaagd?

We willen blijven verbeteren en blijven ontwikkelen. Ik doe onderzoek voor coaches en coachees. Ik wil coaching graag nóg effectiever maken. Mijn doel is om beide partijen blij en tevreden te houden. Ik geloof dat de update van matchingtool die we nu aan het ontwikkelen zijn hier een nog grotere bijdrage aan gaat leveren.

Ook lijkt het mij gaaf om de tool breder in te zetten dan bij Gingermood alleen. Ik denk groot en ik zie het voor me dat de tool ook gebruikt kan worden op andere plekken, bijvoorbeeld bij het zoeken naar een geschikte bedrijfsarts en/of psycholoog. Voor mij zou het dan echt geslaagd zijn. 

Je houdt je ook bezig met intakes met coachees, hoe sluit dit aan?

Als afwisseling vind ik het fijn om intakes te doen met coachees. Zo hou ik ook de feeling met de praktijk. Bij het ontwerpen van de matchingtool is dit ook heel fijn, je weet wat je als coach-adviseur nodig hebt en wat verbeterd zou kunnen worden. De menselijke maat blijft in het matchen ook belangrijk en wil ik ook in het matchproces zeker behouden.

Wat zou je nog graag willen onderzoeken om Gingermood verder te ontwikkelen?

Veel! We hebben veel mooie ideeën. Bijvoorbeeld een kennisbank waar coaches en coachees informatie kunnen vinden die kan helpen bij het coachtraject. Hierbij kan je denken aan relevante artikelen, filmpjes en oefeningen. Maar ook de ‘academy’, daar zijn onze leertafels en inspiratiedagen bijvoorbeeld al onderdeel van. Op de langere termijn willen we graag een cursus aan coaches aanbieden waar ze ontwikkelpunten mee kunnen verdienen. Mijn rol is dan het maken van het ontwerp.

Hoe zou jij jezelf nog willen ontwikkelen?

Waar moet ik beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat je je hele leven kan en moet willen blijven leren. Ik heb een coachtraject gevolgd en dit is zo goed bevallen dat ik dit in de toekomst graag opnieuw zou doen om verder te ontwikkelen. Tijdens dit traject heb ik geleerd om meer op mijn instinct te vertrouwen. Ook heb ik geleerd om dingen op papier te schrijven of te tekenen als er iets in mijn hoofd zit. Dit heeft mij ook geholpen in de ontwikkeling van de matchingtool.

Ben je benieuwd naar het gehele team van Gingermood of wil je meer te weten komen over onze visie? Bekijk dan de ‘Over ons‘ pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.