Maak kennis met Coach-adviseur Johanneke!

Altijd al willen weten wie de gezichten zijn achter het team van Gingermood en wat voor werk zij eigenlijk doen? Johanneke, 26 jaar en coach-adviseur bij Gingermood, trapt af! Zij is in de 4 jaar dat zij hier werkzaam is uitgegroeid tot dé spil in het bedrijf. Ze schakelt dagelijks met coaches en coachees om de juiste mensen aan elkaar te koppelen. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

Coach-adviseur; dat klinkt niet alledaags. Wat doe je precies?

Ik ben verantwoordelijk voor de intakes met coachees. Ik pak de aanmeldingen op, bel de coachees en match hen vervolgens aan de best passende coaches met behulp van onze matchingtool. Daarnaast beheer ik de coachpool en voer ik gesprekken met (nieuwe) coaches. Daardoor ken ik alle coaches in onze community en heb ik zo’n 80% daarvan live gesproken. 

De coaches goed kennen helpt mij om extra goed te kunnen matchen. Op basis van de ingevulde vragenlijst komen de best passende coaches naar voren en daaruit kan ik dan op basis van mijn kennis en ervaring de finale selectie maken. Daarom vinden wij de persoonlijke intake ook zo belangrijk. Na zoveel intakes te hebben gedaan, weet ik soms van te voren al welke coaches er uit gaan komen.

Wat is je achtergrond?

Ik heb Toegepaste Psychologie gestudeerd met een minor ‘Psychologie van de Studiekeuze en Loopbaanbegeleiding’. Tijdens die minor heb ik zelf mogen proeven aan het vak ‘coachen’ en daarom was Gingermood een logische en erg leuke keuze. Persoonlijke ontwikkeling vond ik dus tijdens mijn studie al erg boeiend en dat gevoel is gebleven.

Welke werkzaamheden geven je de meeste energie?

Het leukste vind ik het contact met de coachees. Vooral als je in de evaluaties leest dat ze blij zijn geweest met het traject. Dan heb ik toch een goede match gemaakt en heb ik zo mijn toegevoegde waarde geleverd. Van het contact met de coaches krijg ik ook energie. Coaches zijn mensen die graag andere mensen helpen. Ze zijn daardoor bereidwillig om trajecten op te pakken, maar ook om spoedgevallen op te pakken of om leertafels te organiseren voor onze coach community. Het zijn vaak mensen die twee keer zo oud zijn als ik, vaak met veel ervaring en het is leuk om de verhalen en verschillende stijlen te leren kennen.

Hoe zet jij de coachee centraal?

Ik probeer iedere keer een sfeer te creëren waarin mensen alles mogen zeggen, zonder dat ik push. Als ik merk dat een coachee niet alles zegt, dan zal ik door het stellen van vragen proberen iemand uit te nodigen om zijn verhaal te delen. Blijft iemand gesloten? Dan laat ik het over aan de coach waar hij uiteindelijk een traject mee aangaat. Iemand moet zich tijdens de telefonische intake niet gedwongen voelen om dingen te zeggen. . Ook neem ik alle tijd voor de intakes, waardoor de gesprekken nogal variëren qua tijdsduur. Er zijn een aantal vragen die ik echt moet stellen, maar verder ga ik mee in het tempo van de coachee. Ik neem de coachee mee door het traject, wat hij/zij kan verwachten en geef aan dat de match het uitgangspunt is, waardoor wij altijd meerdere coach opties kunnen geven. Het is jouw traject en een goed gevoel is daarom het belangrijkste.

Wat zijn thema’s die je vaak voorbij hoort komen in de gesprekken?

Het afgelopen jaar krijgen we steeds vaker loopbaan vraagstukken. Door corona en het vele thuiswerken blijft er voor velen puur en alleen het werk nog over en staan ze stil bij de vraag ‘Is dit het wel?’ Ook een stukje zingeving komt daarbij kijken en de vraag of de rol of organisatie waar ze voor werken nog wel bij hen past. ‘Ik wil wat betekenen. Wie ben ik en wat wil ik?’ zijn vragen die ik veel voorbij hoor komen. Persoonlijk leiderschap hoor ik ook veel. Het ontdekken van je persoonlijke drive, sterke punten en valkuilen is steeds belangrijker. Dit ligt natuurlijk ook wel in het verlengde van loopbaan. ‘Doe ik wel de dingen die ik wil doen en sta ik in mijn kracht?’

Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen?

Ik zou me graag willen ontwikkelen in een meer begeleidende rol, zodat ik meer onderdeel van een traject wordt. Om die reden ga ik ook de Master Forensische Orthopedagogiek beginnen in september, zodat ik uiteindelijk zelf de behandelaar ga zijn.  Op dit moment geef ik namelijk alle trajecten weer uit handen, terwijl ik met mijn interesses en achtergrond wel erg nieuwsgierig ben. Het lijkt me daarom leuk om in de toekomst zelf trajecten op te pakken, in welke vorm dan ook.

Zou jij het zelf overwegen om een coach in de hand te nemen?

Ja. Ik heb al eens een coachtraject gevolgd vanuit Gingermood. Dat is me erg goed bevallen. Ik heb veel geleerd over mezelf en inzichten verkregen. Het was echt lekker om gewoon 1,5 uur over mezelf te mogen praten, zonder dat dat raar was en zonder een oordeel. Zelfs de gekste opdrachten heb ik uitgevoerd. Alles kan en alles mag bij een coach. Dat voelde erg bevrijdend.

Ben je benieuwd naar het gehele team van Gingermood of wil je meer te weten komen over onze visie? Bekijk dan de ‘Over ons‘ pagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.