Workshop: de kracht van verbindende communicatie

Dinsdag 9 oktober vond het congres Talent & Performance Management plaats. Gingermood was de hoofdsponsor van dit congres; directeur Dickey Pronk mocht de dag starten als spreker en Gingermood-coach en trainer Barbara van Laere verzorgde een workshop. Het onderwerp van deze workshop was ‘De kracht van Verbindende Communicatie’. Aan het begin van de workshop werd dit meteen in de praktijk gebracht door het stellen van de vraag wat de deelnemers van de workshop verwachtten van het komende uur. Door het maken van de juiste afstemming met het publiek, werd er direct verbinding gemaakt met de aanwezigen in de zaal. Na een theoretische uitleg van Barbara over verbindende (of geweldloze) communicatie, was er ruimte om dit gedachtengoed te relateren aan een eigen vraagstuk. In de ideale wereld zijn we altijd in dialoog met elkaar, creëren we samen een stroom aan gedachten en ideeën en vullen we elkaar aan met synergie als resultaat.

Deze dialoog kan ook ontaarden in een zogenaamde ‘crucial conversation’. Dit gebeurt wanneer er veel op het spel staat, er sterke emoties bij betrokken zijn en de meningen uiteenlopen. Wanneer er sprake is van een crucial conversation, is het belangrijk dat de veiligheid geborgd blijft. Het is dan belangrijk om in verbinding te blijven of opnieuw te komen en het vervolgens weer veilig te maken voor je gesprekspartner. De verbinding met jezelf kun je bewerkstelligen door jezelf vier vragen te stellen: Wat wil ik voor mezelf? Wat wil ik voor anderen? Wat wil ik voor de relatie? En Hoe zou ik me gedragen als ik dit resultaat echt zou willen bereiken? Het borgen van de veiligheid van de ander kun je doen door uit de inhoud te stappen, een gezamenlijk doel te zoeken, te checken of er wederzijds respect is en door onderscheid te maken tussen je doel en strategie.

Aan de hand van de uitleg van Barbara konden de deelnemers gedurende de workshop de theorie telkens relateren aan hun eigen casus en op die manier kennis maken met verbindende communicatie en de crucial conversation. Bij het gebruiken van verbindende communicatie is het altijd belangrijk om na te gaan wat je intentie is, wat je precies wil communiceren en hier de manier van communiceren op af te stemmen.

Benieuwd naar onze andere blogs? Klik hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.