Wildgroei aan coaches: belang van kwaliteit

Wanneer je een coachvraag hebt en hiermee hebt besloten naar een coach te stappen, dan wil je natuurlijk wel dat je door een deskundige coach geholpen wordt. Het beroep ‘coach’ is echter geen beschermd beroep; iedereen mag zichzelf een coach noemen. Hierdoor zijn er ondertussen zo’n 63.000 coaches actief in Nederland. Dit maakt het belang van kwaliteit duidelijk; hoe vind je tussen al deze coaches een coach die daadwerkelijk een coachopleiding gevolgd heeft?

Uiteraard is het hebben van (levens)ervaring ook belangrijk voor een coach. Maar het label ‘coach’ betekent niet direct dat iemand ook in staat is om te helpen bij serieuze coachvragen. Zeker bij zwaarder wegende problemen zoals burn-out, maar ook bij de relatief simpelere communicatievraagstukken is het belangrijk dat een coach zich houdt aan richtlijnen die door bedrijfsartsen, huisartsen en psychologen zijn opgesteld.

Met een coachopleiding leert een coach echter nog meer aan coachmethodieken, verdieping, kennis en vaardigheden. Dit draagt bij aan de continue ontwikkeling van een coach. Ook kan een coach met een coachopleiding zich specialiseren in bepaalde coachgebieden zoals stresscoaching of loopbaancoaching. Op deze manier kan de kwaliteit van de geboden hulp gewaarborgd worden.

Hiernaast is het ook belangrijk dat een coach goed past bij de coach en zijn of haar hulpvraag. Vind met behulp van onze matchingtool de best passende coach.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.