Wanneer wel of geen coaching inzetten?

Elke levensfase brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee. Denk hierbij aan de verschillende fases van het leven, zoals het starten in je eerste baan, samenwonen, trouwen en een kind krijgen, maar ook scheiden, mantelzorger worden of met pensioen gaan.

Elke van deze fases brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Je hoeft deze uitdagingen niet allemaal alleen aan te gaan, maar het zou normaal moeten worden om hier af en toe over te praten met een coach.

Coaching kan dus goed bij persoonlijke vraagstukken ingezet worden. Daarnaast is het ook erg goed inzetbaar bij werkgerelateerde vragen, zoals: Hoe kan ik mij assertiever neerzetten tijdens een meeting? Of: Wat is voor mij een logische stap in mijn carrière? Wanneer is het een goed idee om coaching in te zetten in uw organisatie? Tijdens coachingsgesprekken ondersteunt de coach het leer- en ontwikkelproces van de coachee. Hiermee wordt de professionaliteit van de coachee vergroot1. Coaching hoeft niet altijd individueel te zijn. Voor een organisatie kan ook teamcoaching2 of intervisie effectief zijn3.

Kortom, het investeren in de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers is essentieel voor organisaties. De ontwikkeling van medewerkers ondersteunt de organisatieontwikkeling. Daarnaast helpt coaching en intervisie bij het goed omgaan met veranderingen. Coaching inzetten levert de medewerkers en de organisatie een nieuwe impuls tot blijvend veranderd gedrag.

Klik hier voor meer informatie over Gingermood

Referenties
1de Haan, T. E. (2006). Coachen binnen organisaties, een inleiding. Opleiding & Ontwikkeling.
2Lingsma, M. (2018). Aan de slag met teamcoaching. Boom.
3Rietveld, L., & van Rooijen–Mutsaers, K. (2011). Wat werkt bij supervisie, intervisie en coaching.

1 reactie op “Wanneer wel of geen coaching inzetten?”

  1. Pingback: Waarom coaching voor elke medewerker - Gingermood - De coachmatchers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik zoek een coach

Vind een coach die perfect bij jou past. Kies voor een telefonische intake voor het verhelderen van je coachvraag en krijg hierna de 2 best passende coaches voorgesteld.

Voor bedrijven

Op zoek naar een goede coach voor je medewerker(s) of team(s)? Wil je meer weten over onze dienstverlening? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Voor coaches

Heb jij interesse in de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan contact met je op om te kijken of er een eventuele match is. 

Neem contact met ons op