Waarom coaching voor elke medewerker

Coaching en training wordt vaak pas ingezet wanneer het eigenlijk te laat is, bijvoorbeeld wanneer medewerkers al thuis zitten met een burn-out. Het is van belang eerder de mogelijkheid te bieden tot een coachtraject, ook bij kleine veranderingen in het leven. Elke verandering is immers ontwikkeling. Hierbij is het ook belangrijk de gehele context in zicht te houden; zowel werk als privé. Op deze manier valt er een behoorlijke Return on Investment te behalen voor organisaties. Hoe zit dit precies en hoe kun je dit het beste aanpakken? Lees het in onze blog.

Meer dan de werkcontext

‘Luchtverkeersleider’, ‘administratief medewerker’, ‘opzichter’; op de werkvloer heeft iedereen een functie. Deze functie lijkt echter niets anders dan een mal waar medewerkers in gestopt worden. Werkgevers proberen mensen in bepaalde vormen te stoppen. Zelf doen we dat ook; we verwachten van onszelf dat we anders moeten zijn, dat we anders hadden moeten reageren en presteren. Op deze manier proberen we onszelf in een (niet-passende) vorm te stoppen, omdat we denken dat het zo hoort of omdat we nog niet weten wie we zijn en wat het beste past. Om te voorkomen dat men zichzelf en/of medewerkers in een niet-passende vorm probeert te stoppen, moet er breder gekeken worden dan de werkcontext. Het is juist van belang om te kijken naar de ontwikkeling van iedereen in de context van het gehele leven. Voor organisaties is het van belang om hierop in te zetten door hun verantwoordelijkheid hiervoor te nemen. Voor duurzame inzetbaarheid is dit ook belangrijk. Ontwikkeling binnen de werkcontext wordt veelvuldig gebruikt om mensen te laten groeien, maar dit is slechts één stukje van de puzzel. Een persoon is meer dan alleen het werk dat hij/zij doet. Het is belangrijk om de hele context mee te nemen bij ontwikkeling. Dit moet niet alleen gebeuren bij potentials, maar bij iedereen.

Coaching kan een goed instrument zijn om deze ontwikkeling te stimuleren. De coach ondersteunt de coachee in een coachingstraject bij het leer- en ontwikkelproces. Dit zorgt voor een vergroting van de professionaliteit van de coachee1. Hoe en wanneer kun je dit het best aanpakken? Hier kun je meer over lezen in onze blog.

Referenties
1de Haan, T. E. (2006). Coachen binnen organisaties, een inleiding. Opleiding & Ontwikkeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.