OUTPLACEMENT

Wat is Outplacement?

Op het moment dat er ontslagen vallen, is outplacement de manier om men te begeleiden van oude naar nieuwe baan. Het lijkt veel op loopbaancoaching, maar de insteek verschilt. Bij loopbaancoaching staat de carrière centraal en de keuzes die men daarin wil maken. Bij outplacement stapt men op bij de oude werkgever, dus ligt de focus op de carrière en het vinden van een nieuwe baan.

Wanneer wordt outplacement ingezet?

Outplacement wordt naar aanleiding van verschillende redenen ingezet: 

  • De werkgever moet reorganiseren en gaat mensen ontslaan
  • De werknemer en leidinggevende verschillen van visie en er valt ontslag
  • De werknemer loopt vast in het werk en wil een andere baan
  • De werknemer functioneert onvoldoende en moet een andere baan zoeken

Voor zowel de werknemer als de werkgever zijn er voordelen aan outplacement. De werknemer krijgt advies en vindt sneller een baan of start als zzp’er en de werkgever voldoet aan zijn wettelijk vastgelegde verantwoordelijkheid tot goed werkgeverschap. Vaak wordt het recht op outplacement vastgelegd in een sociaal plan of ontbindingsovereenkomst. Tijdens het traject staan de waarden en ambities van de coachee centraal en wordt er een beeld geschetst van de competenties en ambities.

Hoe ziet een outplacement traject eruit?

De meeste mensen hebben vaak een onprettige werkervaring achter de rug op het moment dat ze in aanmerking komen voor outplacement. In een outplacement traject is er daarom ruimte en aandacht voor de verwerking van je woede, verdriet en vertwijfeling over hetgeen de persoon is overkomen.
Om effectief te kunnen solliciteren, is weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt essentieel. Zelfonderzoek is daarom een belangrijk onderdeel van het traject. Daarnaast wordt er gewerkt aan je visitekaartje. Er is veel concurrentie en jezelf presenteren is daarom van belang om positief op te vallen.
De sollicitatie is uiteindelijk waar je het voor doet. Solliciteren is een vak apart en behoeft een goede voorbereiding, zodat antwoorden gegeven kunnen worden op lastige vragen. Tijdens het solliciteren zal er regelmatig contact met de coach zijn om de voortgang van het proces te bespreken.

Waar moet rekening mee gehouden worden?

Vaak brengt de switch naar een andere baan onzekerheid met zich mee, omdat inkomen hieraan gekoppeld is. Dit maakt de situatie spannend, want er zijn geen garanties en zekerheden. Men is op zoek naar werk dat past en een goed gevoel geeft, maar een WW uitkering is niet onbeperkt. Outplacement is om die reden niet gemakkelijk en kan als pittig ervaren worden. Wel zorgt outplacement ervoor dat er een hogere kans is op het vinden van een baan. Het is de taak van de coach om de werknemer in dit proces te ondersteunen en ervoor te zorgen dat de kansen op het vinden van een nieuwe baan zo groot mogelijk zijn.

Ik zoek een coach

Vind een coach die perfect bij jou past. Kies voor een telefonische intake voor het verhelderen van je coachvraag en krijg hierna de 2 best passende coaches voorgesteld.

Voor bedrijven

Op zoek naar een goede coach voor je medewerker(s) of team(s)? Wil je meer weten over onze dienstverlening? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Voor coaches

Heb jij interesse in de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan contact met je op om te kijken of er een eventuele match is. 

Neem contact met ons op