Leertafel: Stresspreventie: De burn-out de deur uit!

Op 8 oktober vond alweer de 4e Leertafel van dit jaar plaats! Met dit keer het thema “Stresspreventie: De burn-out de deur uit!’’ Tijdens deze leertafel gaf Gingermood coach Cindy Doesburg een workshop aan een groepje bij Gingermood aangesloten coaches. Ze bood ons een inkijkje in haar manier om stress bespreekbaar te maken binnen teams en organisaties. Deze introducerende workshop is een opstap en dient tot meer, diepgaande sessies over dit thema. 

De bijeengekomen coaches vormden een open groep, waarmee verschillende modellen en opdrachten werden uitgevoerd. Mooi om te zien was de wil om van elkaar te leren en kennis en ervaring te delen. “Hoe pas je dat toe?” “Vind je dat niet spannend om te doen?”, maar ook advies; “Wat je hierin ook kan meenemen” of “Het model van Iki-gai, past hier ook goed bij” maakte van deze ‘leertafel’, een echte Leertafel!

Binnen een goed uur werden theorie en groepsopdrachten afgewisseld en kregen de coaches inzichten en tips & tricks hoe stress bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld door samen met een team een lijst op te stellen met 10 zaken die energie geven (bijv. vrijheid, waardering) en 10 thema’s die energie vreten (afschuiven van verantwoordelijkheid, gebrek aan sturing). Werkplezier zorgt tenslotte voor minder stress! Dit samen met het team bespreken zorgt voor saamhorigheid. Wat hebben we nog meer geleerd? Een kennismaking met het “Stress Stoplicht”, ken jij dit model al? 

Het Stress Stoplicht maakt het voor individuen eenvoudiger om stress te herkennen en geeft houvast hoe ze hun stressniveau kunnen doen dalen. Kortdurende stress is niet verkeerd en hebben we bijvoorbeeld nodig om goed te presteren, maar langdurige stress kan funest zijn. Een goed toepasbaar model, makkelijk uit te leggen aan teams en individuele coachees. 

De Gingermood Leertafels

Ongeveer 6 keer per jaar organiseert Gingermood een Leertafel op kantoor, speciaal voor de coaches van Gingermood. Een Leertafel is een interactieve lezing in een kleine setting (maximaal 12 coaches) van ongeveer 1,5 uur waarbij we een Gingermood-coach vragen om meer te vertellen over een bepaald thema, een bepaalde methode of een specialisme. Het is dus voor coaches en door coaches! Tijdens de Leertafel is altijd ruimte om vragen te stellen of met elkaar te sparren over onderwerpen. Zo blijven de coaches zich ook op die manier ontwikkelen en bouwen we aan een echte Coach-community waarbij betrokkenheid en persoonlijk contact centraal staan.

De vorige Leertafel ging over ‘Waarden’. Meer lezen? Klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik zoek een coach

Vind een coach die perfect bij jou past. Kies voor een telefonische intake voor het verhelderen van je coachvraag en krijg hierna de 2 best passende coaches voorgesteld.

Voor bedrijven

Op zoek naar een goede coach voor je medewerker(s) of team(s)? Wil je meer weten over onze dienstverlening? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Voor coaches

Heb jij interesse in de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan contact met je op om te kijken of er een eventuele match is. 

Neem contact met ons op