Coach Annelies Schrijver over hoe mooi het is om de puzzelstukjes op hun plek te zien vallen bij haar cliënten

Wat typeert jou als coach? Wat is je expertise?
annelies

‘Het leven kan slechts achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd.’ Deze quote van Kirkegaard omschrijft mijn manier van werken. Vaak kijk ik met cliënten naar hun geschiedenis, omdat we in het hier en nu herhalen wat we in onze geschiedenis hebben geleerd. Het is dan mooi om te zien, hoe puzzelstukjes op hun plek vallen voor de cliënt, om vervolgens jezelf de vraag te stellen hoe wil ik het nu zelf doen? Wat past bij mijn waarden?

Ik begeleid vanuit nieuwsgierigheid, openheid en vertrouwend op het proces. Ik krijg van cliënten terug dat ze, ‘vertrouwend op het proces’, in het begin wel spannend vinden. Door te vertrouwen op het proces is de cliënt in de lead. Hij of zij brengt in waar hij/zij op dat moment tegenaan loopt en daar werken we mee in de sessie. Ik werk daarbij o.a. ervaringsgericht, zodat denken, voelen, lichaam, gedrag, inzicht en context met elkaar in verbinding zijn. Vraagstukken waarmee cliënten komen gaan in de basis over: verbinding met jezelf kwijt zijn en daarmee ook de verbinding met de ander en je omgeving. Dat vertaalt zich naar een verlangen om: meer rust te ervaren, om te gaan met (faal)angst, zichtbaarder willen zijn (o.a. voor een volgende stap in de loopbaan), betekenisvolle relaties opbouwen, tevreden zijn met jezelf, keuzes durven maken.   

Ik begeleid professionals om met vertrouwen, kracht en energie in hun werk en leven te staan. Daarom is ‘het vertrouwen op het proces’ in mijn trajecten ook zo waardevol, want daarmee zegt een cliënt eigenlijk ja tegen zichzelf. En dat maakt voor mij een coachtraject ook succesvol. Dat de cliënt stappen zet die op dat moment passen bij waar iemand staat.

Waarom ben je gaan samenwerken met Gingermood?

Het prettige aan samenwerken met Gingermood is dat ik gematcht wordt met een coachee die goed aansluiten bij mijn werkwijze ‘het vertrouwen op het proces’ en de vraagstukken die daar bij passen.. Voor de coachee is het prettig dat hij/zij in het grote aanbod van coaches snel een passende coach vindt. 

Kun je iets vertellen over jouw ervaring met de matching via Gingermood?

In het begin was ik sceptisch t.a.v. de vragenlijst voor matching tussen de coach en coachee, maar die scepsis is helemaal weggenomen door de goede matches in de afgelopen jaren. Voor mij is het prettig dat ik werk met cliënten die ik goed kan begeleiden.

Annelies is één van de coaches uit de Gingermood coachpool. Wil je meer weten over onze werkwijze en wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?  Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.