Door de ogen van een coachee

Na een periode van overspannenheid, uitvallen op werk, re-integreren en toch erachter komen dat haar baan opzeggen de juiste keus voor haar was; bijna twee coachtrajecten later is Emma* ervaringsdeskundige ‘voor zichzelf kiezen’.

Op zoek naar zichzelf

In november 2017 viel Emma uit op haar werk. Op aanraden van de Arboarts en op eigen initiatief, heeft zij een coach gezocht om inzicht te krijgen in de redenen van haar uitval en om begeleid te worden in het re-integratietraject. Het re-integreren viel haar echter zwaarder dan verwacht; Emma ontdekte dat ze niet goed (meer) bij het bedrijf paste in de zin van de hiërarchie die er heerste, de cultuur en de manier waarop men met elkaar omging binnen het bedrijf. Zowel deze externe factoren als het feit dat Emma zelf teveel op haar schouders had genomen, leidde bij haar tot de conclusie dat het geen gezonde werkplek was voor haar. Wat ze nu doet: gericht de volgende stap nemen in haar loopbaan. Samen met een coach van Gingermood is Emma nu op zoek naar zichzelf. Ze is bezig uit te vinden wat haar blij maakt in een baan en wat goed bij haar past.

Het is alsof je opnieuw een studie gaat uitkiezen; wat past bij mij, waar ben ik goed in, wat zou er goed matchen?

Samen met haar coach is Emma bezig geweest met het verkennen van alle opties; ze hebben gekeken naar alles wat haar leuk en interessant leek en dit hebben ze vervolgens samen getrechterd naar een aantal opties. De vervolgstap voor Emma is het maken van een keuze. Dit is een lastig moment voor haar, maar samen met haar coach kan ze alle mogelijkheden bespreken en krijgt ze ruimte om deze keuze goed te overdenken voor zichzelf. Omdat Emma zich heel erg op haar gemak voelt bij haar coach, die haar goed kan spiegelen, is alles bespreekbaar tijdens de coaching. Hierdoor kan Emma’s coach haar ook goed helpen bij de angst voor het kiezen.

Een tip voor een ander? Zoek een coach en ga daarmee aan de slag; je doet het voor jezelf.

Coaching voor je eigen ontwikkeling

De belangrijkste les die Emma geleerd heeft tijdens haar coaching is dat ze niet bang hoeft en moet zijn om zo dicht mogelijk bij zichzelf te blijven en dingen op gevoel te doen. Het is belangrijk om voor jezelf te kiezen en minder rekening te houden met wat anderen graag zouden zien. Emma’s tip voor een ander is allereerst: zoek een coach! Het is heel belangrijk om jezelf open te stellen. Dat lukt misschien niet direct, maar dat is niet erg. Een coachtraject ga je aan voor jezelf. Je doet het niet voor een ander of voor het bedrijf waar je werkt, maar voor je eigen ontwikkeling. Zodra je jezelf openstelt voor feedback of hulp, kan je zoveel meer groeien. Dit is erg mooi en waardevol, vindt Emma. En daarom: zoek een coach en ga daarmee aan de slag, je doet het voor jezelf. Als jij daarna terug kan kijken op een mooi traject of op een stap of keuze die je gemaakt hebt, zal je daar zoveel baat bij hebben omdat je dan juist persoonlijk heel veel gegroeid bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik zoek een coach

Vind een coach die perfect bij jou past. Kies voor een telefonische intake voor het verhelderen van je coachvraag en krijg hierna de 2 best passende coaches voorgesteld.

Voor bedrijven

Op zoek naar een goede coach voor je medewerker(s) of team(s)? Wil je meer weten over onze dienstverlening? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Voor coaches

Heb jij interesse in de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan contact met je op om te kijken of er een eventuele match is. 

Neem contact met ons op