Bijzondere coachmethode: coachen met paarden

“De energie van een paard is zo puur en ongecompliceerd dat het mijn beschermend masker en muurtjes deed verdwijnen, in 1 keer.”

Afgelopen donderdag had het Gingermood team een bijzondere activiteit op de planning staan, namelijk: Een coachingsessie met paarden! Lees hier meer over onze ervaringen.

Hoe werkt coaching met paarden?

Paarden zijn van nature kuddedieren. Om als kudde te kunnen overleven is het van belang dat ieder paard afzonderlijk optimaal functioneert; een ketting is immers zo sterk als de zwakste schakel. Paarden zijn meesters in het spiegelen van gedrag, om de anderen leden van de kudde te laten zien waar hun verbeterpunten liggen.

Wanneer jij de bak in stapt, ziet het paard jou als onderdeel van de kudde en zal ze dus jouw gedrag gaan spiegelen. Paarden communiceren non-verbaal, dus met lichaamstaal, ze communiceren op dezelfde manier met elkaar als met mensen. De coach, Carina, herkent deze gedragingen en vertaalt ze naar de persoon.

We begonnen elk met een individuele sessie met het paard, “Eén sessie met het paard kan gelijk staan aan drie ‘praatsessies’ aan tafel” vertelt Carina. Later hebben we ook nog wat groepsoefeningen gedaan.

Enkele ervaringen van het team:

“Ik wist van tevoren niet wat ik kon verwachten van de coaching met paarden. Het was interessant om bij alle collega’s de individuele sessies te kunnen zien, waardoor je elkaar op een nieuwe manier leert kennen.”

“De ontmoeting met de merrie was heel direct en liefdevol. De energie van een paard is zo puur en ongecompliceerd dat het mijn beschermend masker en muurtjes deed verdwijnen, in 1 keer. En daar stond ik dan, overdonderd en kwetsbaar. Met de fijne begeleiding van Carina en de veiligheid die ik voel binnen ons team kreeg ik een aantal persoonlijke ontwikkelpunten (weer) scherp. Bijzondere ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!”

Kortom, we hebben veel geleerd en ook veel plezier gehad en we willen Carina hier graag voor bedanken. Meer weten over coaching met paarden bij Carina? Bekijk hier haar site.

Lees hier onze laatste blog over het geven van complimenten en je mindset.

2 gedachten over “Bijzondere coachmethode: coachen met paarden”

  1. Pingback: Heb je het druk of maak je je druk? - Gingermood

  2. Pingback: Coachinterview: Coachen met opstellingen - Gingermood - De coachmatchers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.