‘Wees een beetje bangmoedig’, Cindy Doesburg, coach Gingermood

Gingermood werkt met 130 coaches die zich door heel Nederland bevinden. Nadat coachees het matchproces hebben doorlopen kiezen zij zelf met welke coach van de 2 best passende coaches zij verder willen, omdat ze met deze persoon de beste klik voelen. Eén van die coaches zou zomaar Cindy Doesburg kunnen zijn. In dit blog lees je hoe een dag van coach Cindy eruitziet, welke aanpak zij hanteert voor succes én wanneer een werkdag voor haar geslaagd is.

‘Mijn dag begint met het helpen van mijn kinderen. Als zij naar school zijn neem ik een kop koffie, eet ik yoghurt en rijd ik naar kantoor. En vanaf dat moment? Vanaf dat moment kan mijn agenda er op meerdere manieren uitzien. Geen werkdag is hetzelfde en dat maakt het ook juist zo leuk’, aldus Cindy Doesburg, coach bij Gingermood. ‘De ene keer heb ik drie tot vier individuele coachgesprekken op een dag, terwijl ik de andere keer een combi heb van individuele coaching en intervisiecoaching op locatie. Bij deze laatste variant begeleid ik een groep gelijkgestemden in het aanleren van intervisie, zodat zij dit op een later moment zelf kunnen. Of ik sluit mijn werkdag af met een training op een school waarin ik docenten leer om stress om te zetten in werkplezier. Kortom, dus het is heel divers.’

Van bedrijfsjurist naar breed inzetbare coach

‘Tien jaar geleden zag mijn werkdag er overigens heel anders uit. Ik heb bijna 15 jaar als bedrijfsjurist gewerkt, maar miste, zeker na de geboorte van onze eerste dochter, de échte passie voor dit vak. En zoals het dan bij veel mensen gaat, ging het ook bij mij. Ik ging, met vallen en opstaan, op zoek naar die heilige graal waar ik intrinsiek gelukkig van werd. Vrijheid, autonomie, mensen helpen, ontwikkelen en dat in de vorm van zelfstandig ondernemerschap (dús eindverantwoordelijk) kwamen al gauw als belangrijk kernwaarden naar boven drijven. En van de keuze die ik maakte, om als professioneel coach aan de slag te gaan, daar word ik tot op de dag van vandaag bijzonder gelukkig van.

Diverse technieken

‘Datzelfde geldt overigens ook voor de technieken, die gaan van lichaamsgerichte en cognitieve coaching tot oplossingsgerichte en systemische coaching. Hierbij kijken we vooruit, naar het geheel. Als je mensen die in een burn-out zitten of, als mogelijke voorloper daarop, veel stressgerelateerde klachten ervaren, kunt helpen ontwikkelen naar gezond gedrag, dan is dat machtig mooi. Dat helpen ontwikkelen kan bestaan uit begeleiding naar volledig re-integreren of bijvoorbeeld naar op zoek gaan naar een andere baan die beter past en dús gelukkiger maakt. Vaak bestaan mijn werkzaamheden uit een combinatie van stress-, burn out- en loopbaancoaching en competentieontwikkeling’, aldus Cindy.

Wees een beetje bangmoedig

‘En hoe diep iemand ook zit, er is áltijd ruimte voor een nieuwe stap. Of een heel klein stapje. In mijn werk daag ik mensen uit om samen te bepalen wat iemand zélf, vanuit eigenaarschap, vanaf morgen anders kan doen om dichter bij het gestelde doel te komen. Dat kan gaan om een nieuwe baan of stap in de privésfeer of om het ontwikkelen van een nieuwe vaardigheid of iets heel anders. En hoe klein het stapje ook is, het is een stápje en daar komen zaken door in beweging. Ik zeg altijd: wees een beetje bangmoedig. Dus moedig, terwijl je misschien ook een beetje bang bent. Dat geeft niet, voel bewust dat je het spannend vindt, accepteer dat dit gevoel er is en ga gewoon doen.’

Zet die eerste stap

‘Gingermood is een heel fijn bedrijf om mee samen te werken, want ze hebben het hart niet alleen op de goede plek, ze luisteren en kijken ook goed naar wat de coach én de coachee willen. Er heerst een open werksfeer, veel vertrouwen en er is veel ruimte voor groei. Ik kan eenieder die op wat voor manier dan ook op zoek is naar coaching aanraden om contact op te nemen. Want met de slimme vragenlijsten en persoonlijke begeleiding die we bieden zet jij een belangrijke stap naar nieuw geluk.

1 gedachte over “‘Wees een beetje bangmoedig’, Cindy Doesburg, coach Gingermood”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.