In de pers: ‘Coachen en leidinggeven gaan niet altijd samen’ @ MD Magazine

Dickey Pronk, directeur van Gingermood, geeft door middel van theorie en reflectie op praktijksituaties haar visie op het belang van het onderscheid tussen coachend leidinggeven en de leidinggevende rol.

Afgelopen jaren lag de focus van leidinggeven op het vergroten van coachende vaardigheden. De laatste tijd klinkt er, gestimuleerd door maatschappelijke ontwikkelingen als duurzaamheid, of de huidige coronacrisis, een roep om meer traditioneel leiderschap: leiders die richting geven, verantwoordelijkheid nemen, een visie uitdragen en onze identiteit vormen of beschermen. Dit botst met de praktijk van coachend leiderschap, er ontstaat verwarring over de rol van leiders. Als manager is het een van je taken om te signaleren wanneer iemand extra hulp kan gebruiken en komt hierdoor vaak ongemerkt in de rol van coach terecht. Er schuilt een risico in het combineren van hiërarchisch leiding geven en coaching waarin coach en gecoachte juist op voet van gelijkwaardigheid in gesprek gaan.

Klik op onderstaande button om naar het artikel ‘Coachen en leidinggeven gaan niet altijd samen: waar ligt de grens?’ te gaan.

Benieuwd naar meer artikelen van Gingermood in de pers? Lees hier ook ons interview in het CHRO magazine over de effectiviteit van coachtrajecten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.