Gelijke ontwikkelingskansen

Sinds april 2021 steunt Gingermood het Jeugdeducatiefonds. Dit doen wij vanuit ons geloof dat iedereen een goede coach en persoonlijke ontwikkeling verdient. Gelijke ontwikkelingskansen voor iedereen. Dat is wat wij belangrijk vinden en daarom helpen we graag. Want meedoen in de samenleving is nog steeds niet vanzelfsprekend. Met elk coachtraject via Gingermood gaat er een bedrag van €5 naar het Jeugdeducatiefonds. Kinderen die opgroeien vanuit een achterstand worden ondersteunt op gebied van middelen en talentontwikkeling. Ieder kind verdient het immers om zijn of haar talenten zo goed mogelijk te ontplooien. 

Wat doet het Jeugdeducatiefonds? 

Het Jeugdeducatiefonds zet zich in om gelijke ontwikkelingskansen te bieden aan kinderen die opgroeien vanuit een achterstand. Want geen kind mag achterblijven in onze samenleving. Helaas is niks minder waar. Zo’n 400.000 Nederlandse kinderen en jongeren onder de 18 jaar leven in gezinnen waar sprake is van te weinig geld. Hierdoor kunnen de noodzakelijke school gerelateerde uitgaven door de ouders niet betaald worden. Daar wil het fonds verandering in brengen door zich te richten op basisschool kinderen. Daar kan je voor hen het verschil maken voor de rest van hun leven. 

Samen met school

Het Jeugdeducatiefonds richt zich op scholen waar meer dan 50% van de kinderen opgroeit in armoede. De basis waaruit zij werken is de samenwerking met de professionals op scholen. Die zijn aangesloten bij het fonds. De juf en de meester weten wat nodig is als geldgebrek de ontwikkeling belemmert. Als een school gecertificeerd is, kan de school een online aanvraag indienen. Na goedkeuring is het een kwestie van aanschaffen en de factuur opsturen. Het Jeugdeducatiefonds doet de rest.

Nieuwsgierig geworden?

De ontwikkeling van kinderen zo goed mogelijk ondersteunen ondanks een financiële achterstand. Dat is waar ons hart warm van wordt. Ben je nieuwsgierig geworden over het fonds? Lees dan verder op de website van het Jeugdeducatiefonds. Ook kan je ze volgen op LinkedIn of Facebook om verhalen uit de praktijk voorbij te zien komen.

jeugdeducatiefonds

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik zoek een coach

Vind een coach die perfect bij jou past. Kies voor een telefonische intake voor het verhelderen van je coachvraag en krijg hierna de 2 best passende coaches voorgesteld.

Voor bedrijven

Op zoek naar een goede coach voor je medewerker(s) of team(s)? Wil je meer weten over onze dienstverlening? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Voor coaches

Heb jij interesse in de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan contact met je op om te kijken of er een eventuele match is. 

Neem contact met ons op