Een verhaal van de juiste chemie en van vertrouwen

De ontstaansgeschiedenis van Gingermood is bijzonder. Een verhaal van de juiste chemie en vooral, van vertrouwen. Een verhaal van twee vrouwen, Barbara Martens en Dickey Pronk, die elkaar bij toeval vonden dankzij hun kapper.

Barbara Martens richtte het coachingbureau Gingermood in 2012 op. De naam bedacht ze met een van haar zoons. Vanwege haar gemberkleurige haar, maar ook vanwege de scherpte van gember: goede coaching is ook scherp, wat een verfrissende invloed op je gemoedstoestand kan hebben. Toen in 2016 de voorbereidingen klaar waren en Gingermood verder kon worden uitgerold, bleek Barbara ernstig ziek en tijdens haar herstel zocht ze iemand om de kar te trekken. Dit deelde ze met haar kapper.

Als je een kartrekker nodig hebt, dan moet je Dickey hebben

,,Die kapper kende mij weer”, blikt Dickey Pronk terug. ,,Hij zei tegen Barbara: als je een kartrekker nodig hebt, dan moet je Dickey hebben. Barbara stuurde me een mailtje: of we koffie konden drinken. Ik had het druk genoeg, maar ach, dacht ik: we zitten allebei in Amsterdam, dus waarom niet.”

,,We spraken af en vanaf het eerste moment was er die klik. Alsof je elkaar al járen kent. Ze vertelde me dat ze ziek was, kinderen had, en met een coachingbureau bezig was, waarmee ze de koppeling van coach en coachee op een andere, betere manier wilde aanpakken. Ze had nagedacht over de wijze waarop de meeste mensen doorgaans een coach vinden: via via. Daar had ze haar bedenkingen bij. Immers: een coach die goed bij je vriend, vriendin, zus, of collega past, hoeft niet per se ook jóuw type te zijn. En juist die goede klik staat aan de basis van een succesvol coachingstraject. Barbara had een matchingtool ontwikkeld die gebruikmaakte van wetenschappelijke metingen om de persoonlijke voorkeuren en kenmerken van de coachee nauwkeurig in kaart te brengen. De een vindt bijvoorbeeld een directieve manier van begeleiden prettig, de ander wil juist zelf de touwtjes in handen houden, of op een adviserende manier benaderd worden. Op basis van de uitkomsten kon een matchende coach gevonden worden.”

Een maand of twee nadat onze samenwerking was gestart, liep alles ineens anders

,,Prachtig vond ik het, en toen ze me vroeg haar te helpen, was ik meteen om. Ik had vaker bedrijven opgezet en weet hoe je van niets iets kunt maken. Hoe je een systeem kunt verbeteren zodat het functioneert. We vonden elkaar volledig in onze visie. Het feit dat Gingermood nu niet alleen een coachingsbureau is, maar ook teamcoaching en leiderschapsprogramma’s aanbiedt, komt precies overeen met de wensen van Barbara. Ook hierin sluiten onze visies perfect op elkaar aan.”

,,Een maand of twee nadat onze samenwerking was gestart, liep alles ineens anders… Barbara werd niet meer beter en in deze periode van verdriet vroeg ze mij om het bedrijf van haar over te nemen. Ondanks de korte tijd dat we elkaar kenden, wist ze dat ik het moest gaan doen. En ik wilde het ook, voor de volle honderd procent. Onze chemie was zo goed… Ik had haar graag eerder ontmoet en langer met haar samengewerkt.”

Een manier om Barbara blijvend een plek te kunnen geven

,,Barbara is eind 2016 overleden. Ze vroeg me om de naam Gingermood te handhaven, waar ik geen moment over twijfelde. Het is voor mij een manier om Barbara blijvend een plek te kunnen geven in ons bedrijf.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.