Coaching

Gingermood - Coaches - champion

Wat is coaching?

Recentelijk is er steeds meer te doen rondom coaching: steeds meer mensen maken er gebruik van en ook steeds meer mensen gaan (zelfstandig) aan het werk als coach. Nu rijst ook steeds vaker de vraag: wat is coaching nou precies? Coaching is een vorm van begeleiding  die gericht is op het begeleiden en ontwikkelen van mensen en heeft een positief uitgangspunt. Hierin verschilt het dus van counseling of therapie, waarin de focus ligt op het behandelen van een (psychisch) probleem. Coaching start met een coachvraag die doorgaans is gericht op een aspect van het leven dat de coachee wil verbeteren. Samen met een coach wordt dan een coachplan ontwikkeld met daarin concrete stappen voor de ontwikkeling van de coachee.

Wist je dat? De term coaching afkomstig is uit het Frans. Het Franse (en later ook Engelse) woord ‘coach’ betekent een wagen om mensen van de ene naar de andere plek te brengen. Het besturen van deze wagen werd ‘coaching’ genoemd. Tegenwoordig doen coaches dit in de figuurlijke zin nog steeds.

Wanneer kan coaching ingezet worden?

Coaching kan in veel verschillende gevallen ingezet worden, zolang er maar sprake is van een coachvraag die te maken heeft met het leren van nieuwe- of ontwikkelen van bestaande vaardigheden. Veel voorkomende coachvragen zijn bijvoorbeeld: “Hoe kan ik als manager mijn leiderschap verder ontwikkelen?”, “Hoe kan ik mijn werk en privéleven beter gescheiden houden?” of “Wat is een goede nieuwe stap in mijn carrière?”. Elke coachvraag, en elke coachee, vraagt om een andere aanpak, daarom hebben wij bij Gingermood een community van meer dan 100 professionele coaches met ieder een eigen manier van werken en specialisatie. Op die manier kunnen we voor iedere coachee de juiste coach vinden.
Gingermood - De coachmatchers - Coaches - network
Gingermood - De coachmatchers - Coaches - research

Waar moet rekening mee worden gehouden?

Zoals gezegd zijn er in Nederland ontzettend veel coaches werkzaam en daarom zien mensen soms door de bomen het bos niet meer als ze zoeken naar professionele coaching. In onze community zijn enkel gecertificeerde coaches opgenomen die officieel erkende opleidingen hebben gevolgd. Zo wordt de kwaliteit en professionaliteit. Om het coachtraject effectief en plezierig te maken is het belangrijk dat coach en coachee een goede relatie opbouwen. Hiervoor is het belangrijk om een coach te vinden die bij je past. Bij Gingermood doen wij dit voor jou door middel van onze online matchingtool en bieden we de slimste weg naar de beste coach.

Aanmelden coaching

Vind de coach die perfect bij jou past! Maak een account aan en vul direct de vragenlijst in. Binnen enkele uren ontvang je een uitnodiging voor de telefonische intake.

Teamcoaching

Heb je interesse in teamcoaching? Klik hier voor meer informatie of neem direct contact met ons op via info@gingermood.nl. 

Voor coaches

Heb jij interesse in aansluiten bij de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan binnen 14 werkdagen contact met je op om te onderzoeken of er een eventuele match is.