LEIDERSCHAP COACHING

Wat is leiderschap coaching?

Het doel van leiderschapscoaching is het verder ontwikkelen van iemands leiderschapskwaliteiten. Een leiderschapscoach helpt een coachee met het verder optimaliseren van zijn of haar huidige leiderschapsstijl of het aanleren van nieuwe stijlen. Hierin staan de wensen en doelen van de coachee centraal en leert hij of zij effectiever leiding te geven. De leiderschapscoach heeft expertise op het gebied van verschillende leiderschapsstijlen en weet welke stijl effectief is in welke situatie. Het aanleren en eigen maken van verschillende leiderschapsstijlen kan ervoor zorgen dat de coachee zelfverzekerder en flexibeler wordt in het werk. Door stijlen te combineren kan de coachee beter om gaan met verschillende situaties.

Wanneer kan een leiderschapscoach worden ingezet?

Een leiderschapscoach kan helpen bij het ontwikkelen van verschillende aspecten van het leiderschap. Zo kan een coachee er tijdens het traject achter komen wat zijn of haar sterke punten zijn en hoe dit maximaal terug kan komen in het leiderschap; of kan een coachee leren hoe hij of zij de medewerkers meer kan inspireren en motiveren. Het kan voorkomen dat een deel van een team niet goed reageert op de huidige leiderschapsstijl, dan is het wellicht tijd om de stijl wat aan te passen. Goed en effectief leidinggeven is een uitdaging en daarom kan het heel fijn zijn om dit te ontwikkelen in samenwerking met een coach die expert is op dat gebied. Met behulp van een leiderschapscoach kan een leidinggevende zichzelf verder ontwikkelen en de ‘toolbox’ met leiderschapstechnieken verder uitbreiden. Dit maakt het leiderschap effectiever waardoor het hele team beter gaat functioneren.

Waar moet rekening mee worden gehouden?

Hoewel als coachee natuurlijk geleerd kan worden om nieuwe leiderschapsstijlen aan te leren en toe te passen is het belangrijk om authentiek te blijven. Dit wil zeggen dat het niet raadzaam is om een leiderschapsstijl te willen hanteren die haaks staat op de eigen persoonlijkheid en waarden. Een leiderschapscoach zal tijdens het traject dan ook de kwaliteiten van de coachee in acht nemen en de coachee uitdagen om deze terug te laten komen in het leiderschap. Bij Gingermood hebben we coaches in onze community die expert zijn op het gebied van leiderschapscoaching. Door middel van onze matchingtool en een persoonlijke intake vinden wij de coach die het best bij jou past.

Ik zoek een coach

Vind een coach die perfect bij jou past. Kies voor een telefonische intake voor het verhelderen van je coachvraag en krijg hierna de 2 best passende coaches voorgesteld.

Voor bedrijven

Op zoek naar een goede coach voor je medewerker(s) of team(s)? Wil je meer weten over onze dienstverlening? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Voor coaches

Heb jij interesse in de Gingermood coach-community? Indien je voldoet aan de selectie-criteria kun je je aanmelden via dit formulier. Gingermood neemt dan contact met je op om te kijken of er een eventuele match is. 

Neem contact met ons op